Naj Ledeno kraljestvo oživi tudi pri vas!

frozen kraljestvoPrav vsak otrok s svojimi priljubljenimi risanimi junaki splete posebno vez, ki preživi tudi najbolj zahtevne trenutke otroštva. Kasneje v življenju se vedno z veseljem spominjamo naših risanih idolov, ter ne moremo zanikati, da so nam prav oni popestrili odraščanje in na takšen ali drugačen način pomagali na poti do odraslosti. Poskrbimo torej za to, da tudi prihodnji rodovi ne bodo ostali brez takšne čudovite izkušnje! Ledeno kraljestvo in princesa Elsa že osvajata srca otrok po vsem svetu, naj zimska pravljica oživi tudi pri vas!

Danes je na voljo ogromno risanih junakov, ki se potegujejo za naklonjenost otrok po vsem svetu, to pa nam omogoča, da hitro razločimo tiste, ki izstopajo iz množice. Elsa iz Ledenega kraljestva je vsekakor junakinja, ki se je prikradla v srca otrok, in jih bo spremljala skozi celo otroštvo. Risani film Ledeno kraljestvo se je izkazal za veliko uspešnico, saj združuje pozitivno sporočilo, čudovito animacijo in seveda izjemne risane like. Princesa Elsa, glavna junakinja risanega filma, se želi s filmskih platen preseliti v stanovanja vseh otrok, ki so se nanjo navezali ob spremljanju napete zimske zgodbe. Na srečo je takšna selitev povsem možna, saj lahko svoje malčke presenetimo s številnimi zanimivimi izdelki, ki z motivi Ledenega kraljestva popestrijo vsakdan ljubiteljev risane princese!

Pričarati vzdušje Ledenega kraljestva kar v domači hiši? Nič lažjega! Na voljo so različni izdelki z motivi priljubljene risanke, vsak med njimi pa je za otroka koristen in zabaven. Elsa se pojavlja na uporabnih izdelkih, kot so šolske torbe in potrebščine, ure, brisače in podobno, najti pa je moč še veliko drugih motivov iz risanke, saj Elso spremljajo tudi njeni prijatelji – Ana, Olaf, Krištof in drugi! Izdelki so primerni za otroke vseh starosti, kot nalašč pa so tudi za darilo, nad katerim bodo navdušeni prav vsi malčki!

Napotki za izbiro imena domene

Napotki za izbiro imena domene

Je prišel čas, da sebe, svoj hobi ali morda kar svoje podjetje predstavite na svetovnem spletu? Super! Že veste, kaj vse boste morali pred samo postavitvijo spletne strani storiti? Najprej boste morali registrirati domeno ter si pri ponudniku gostovanja priskrbeti zanesljiv in odziven strežnik, da se bo spletna stran vedno ter čim hitreje prikazala obiskovalcu. V današnjem prispevku se bomo posvetili domeni, in sicer ne izbiri registrarja ali samemu postopku registracije, temveč izbiri imena domene.

Zavedati se morate, da je marsikaj lahko odvisno prav od izbire domenskega imena. Še posebej, če boste imeli poslovno spletno stran ali spletno trgovino – torej spletišče, katerega namen bo posredno ali neposredno ustvarjanje zaslužka, bo ime domene lahko odigralo odločilno vlogo. Zakaj? Če bo šlo dobro v ušesa, si bodo domeno oziroma spletni naslov obiskovalci z lahkoto zapomnili, poleg tega pa je domensko ime povezano tudi z optimizacijo spletne strani – z vidnostjo v spletnih iskalnikih.

Ko govorimo o spletni optimizaciji, ki je pomembna za doseganje večje obiskanosti spletne strani, je potrebno omeniti, da je dobro v ime domene vključiti dejavnost, s katero se podjetje ukvarja. Če se ukvarja s prodajo rokovnikov, je odlična izbira domene rokovniki.si oziroma .com ali .net, saj se je na ta način za iskalni pojem ‘rokovniki’ lažje uvrstiti na visoko pozicijo v iskalniku Google. Poudariti pa je potrebno, da je vpliv ključne besede v imenu domene na rangiranje v iskalniku vedno manjši.

Zato vam priporočamo, da v primeru poslovne spletne strani raje gradite na prepoznavnosti blagovne znamke. Registrirajte torej domeno, ki je identična imenu blagovne znamke, registrirajte pa kar več domenskih končnic in se tako zavarujte pred konkurenco. Kasneje ne pozabite na aktivno oglaševanje in kaj hitro se lahko zgodi, da bo ime vaše domene poznal širok krog potencialnih strank, ki bodo spletno stran obiskovali z direktnim vnosom URL naslova in ne prek Googlovega iskalnika.

Je to smešno darilo za našo 90 let staro mamo?

Vsako leto pride kar nekaj trenutkov, ko smo postavljeni pred neko določeno odločitev. Ta odločitev nekatere precej muči, drugi se ji ne posvečajo toliko, spet tretji pa so taki ki imajo veliko domišljije in jim odločitev ne predstavlja nobenega večjega problema.

Odločitev o kateri je govora je kaj kupiti prijatelju, prijateljici, sestri, bratu, fantu, punci, mami, babici, očetu, stricu, bratrancu, otroku in še in še bi lahko naštevali, za njihov velik dan, za rojstni dan. Ali kupiti resno ali smešno darilo. To je sedaj ogromno vprašanje. Največkrat je odvisno od tipa človeka, kako bo sprejel smešno darilo. Resna darila so lahko karkoli, vsakdanja, uporabna, itd. Vendar raje ciljam na smešna darila, ki so lahko obenem uporabna. Če je že velik praznik, naj smešno darilo popestri in nariše nasmeh na obdarovančev obraz. Ni važno ali je človek star ali mlad, vsi se radi nasmejijo ob smešnih darilih. Kajti poleg smešnih daril dobijo kar nekaj resnih, klasičnih rož, darilnih kuponov, čokolade ali novih brisač, igrač, itd. Ali ni to dolgočasno? Res so uporabna, nekaterim so tudi všeč. Vendar sigurno bi si marsikdo zaželel nekaj posebnega, neko zabavno smešno darilo. Tako darilo ki kar seka iz vsakdanjosti. No, da ne pretiravam.


Na primer smešno darilo za našo staro mamo. Stara bo devetdeset let. Kaj bi podarili taki ženski, ki je dala v življenju mnogo skozi. Od trpljenja, veselja, povrhu vsega je pa precej resen človek. Ampak verjamem da se bo nasmehnila smešnemu darilu, ki ji ga bo prinesel vnuk, pravnukinja ali nekdo od bližnjih. Mogoče se bo slišalo grdo, ampak naj ji polepšamo še zadnja leta življenja. Naj ji smešno darilo nariše nasmeh na obraz. Razen če bo resnično živela še polovico toliko kot praznuje. V tem primeru bomo pa morali poskrbeti za bolj smešna darila.

Zabavna ročna ura

matematična ročna uraObožuješ izziv? Je za tebe navadna ročna ura čisto preveč navadna in dolgočasna? Potem pa poizkusi rešiti ta problem! Pomagala ti bo zabavna ročna ura. Naj čas za tebe postane bolj zanimiv. Čas je, da postaneš bolj preračunljiv/a!

Navduši svoje prijatelje z nenavadno, čudovito ročno uro, s pomočjo katere boš postal/a pravi strokovnjak v računanju. Želiš še več, kot le izziv? Matematična ročna ura ti ti seveda omogoči! Računaj tudi pod tušem, mogoče v bazenu? Tako je, Ta ročna ura je vodoodporna, njen pašček je kakovosten, usnjen. Tudi priložena je že baterija, tako da ovir ni nobenih! Samo še male sive celice na delo.

Zelo primerno tudi kot ideja za zabavno darilo. Obdarovanec bo zagotovo navdušen! Za pravo idejo za darilo si moramo seveda vzeti čas (lahko nam pomaga tudi ročna ura) in razmisliti najprej komu bo darilo sploh namenjeno in kaj tej osebi všeč, mogoče kaj potrebuje. Vsekakor pa je vedno daobrodošlo, da pomislimo tudi na darila, ki bodo pri vseh prisotnih povzročila navale smeha. Zabavna, izvirna darila je vedno užitek dajati in opazovati reakcijo obdarovanca, sploh pa, če ga z darilom malenkostno spraviš v zadrego. Včasih je pa seveda tudi užitek taka darila prejemati. Včasih… če si prijatelji ne izposodijo tebe in si ti tisti, ki boš v zadregi in ki se ti bodo smejali. Še kakšen razlog, zakaj ta ročna ura nebi bila dobra?